Idag gjorde jag för tredje gången ett fantastiskt gott knäckebröd!
Har sen första gången ändrat receptet lite då jag först tyckte att brödet smakade för mycket majsmjöl (popcorn!)
Knäcke:
2 dl majsmjöl
1,5 dl solrosfrön
1,5 dl linfrön
1,5 dl sesamfrön
1 näve pumpafrön
1 nypa salt
(mängden behöver absolut inte vara
exakt utan kör gärna på känsla)
0,5 dl olja
2 - 2,5 dl kokande vatten
Sätt ugnen på 150°C
Blanda alla torra ingredienser.
Tillsätt olja och det kokande vattnet.
Blanda till en smet och bred ut den till ett tunt täcke på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 1h.
Har sen första gången ändrat receptet lite då jag först tyckte att brödet smakade för mycket majsmjöl (popcorn!)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiRq76UYMB09xauVHRskuEFfiL8irZsUSZiF_1jyWlISSIf2HCQ7PvJqtzRDTCX1egBCR3Mi558aNnxWuWkTdxPxaANADX5fhy8iivNzwsn238-kIqSHrvtoK8QrVYaT9OVdbUKc2n2x972/s400/IMG_5616.jpg)
2 dl majsmjöl
1,5 dl solrosfrön
1,5 dl linfrön
1,5 dl sesamfrön
1 näve pumpafrön
1 nypa salt
(mängden behöver absolut inte vara
exakt utan kör gärna på känsla)
0,5 dl olja
2 - 2,5 dl kokande vatten
Sätt ugnen på 150°C
Blanda alla torra ingredienser.
Tillsätt olja och det kokande vattnet.
Blanda till en smet och bred ut den till ett tunt täcke på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 1h.
Lätt, gott och framförallt nyttigt!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar