Eftersom det det tar sin lilla tid med riset och allt annat passade det ju bra tänkte jag :)
Och goda blev dom! :P
Har redan lagt upp receptet tidigare i bloggen men tänker att det nog är lika bra att göra det igen!
So here you go:
Räcker till 10 rullar (10 nori-ark)
Riset:
8 dl grötris (Grötris funkar lika bra som sushiris och är dessutom billigare!)
12 dl vatten
1 dl risvinäger
1 dl socker
1 msk salt
12 dl vatten
1 dl risvinäger
1 dl socker
1 msk salt
Lägg riset i en sil och skölj det tills vattnet är helt klart. Tillsätt vattnet och låt riset svälla i ca 30 minuter. Rör om och koka upp. Lägg på ett lock och låt det sjuda på lägsta värme i ca 20 minuter. Drag kastrullen från plattan och låt stå i yttreligare ca 10 minuter. Blanda under tiden socker, vinäger och salt (kan ev upphettas för att få sockret att smäla och blanda sig med vinägern men se till att den svalnat innan det blandas med riset)
Blanda vinägerblandningen i riset (vi fick faktiskt lite vinäger över då vi tyckte det skulle bli lite för "starkt" men det är ju en smaksak) och låt allt svalna.
Rullarna:
* Noriark. Finns att köpa i de flesta mataffärerna.
* Fyllning: avocado, tofu, gurka, morot, paprika, omelett, majonäs, krabsticks, kallrökt lax etc.
* Fyllning: avocado, tofu, gurka, morot, paprika, omelett, majonäs, krabsticks, kallrökt lax etc.
(det är bara att ha i det du tycker bäst om!) Skär allt i lagomt tunna skivor.
* Bambumatta att rulla med. Konsum har ibland bambumattor i sitt sortiment.
Placera ett nori-ark med blanka sidan nedåt på bambumattan. Bred ut ca ett cm -tjockt lager kokt kallt ris på nori-arket. Lämna en 2-3 cm bred kant utan ris så att nori arket kan förlutas. Lägg på valfri fyllning. Rulla hårt men försiktigt fram till den fria kanten. Fukta kanten med lite vatten och rulla ihop rullen. Du kan eventuellt lägga en small rand med wasabi i riset.
Placera ett nori-ark med blanka sidan nedåt på bambumattan. Bred ut ca ett cm -tjockt lager kokt kallt ris på nori-arket. Lämna en 2-3 cm bred kant utan ris så att nori arket kan förlutas. Lägg på valfri fyllning. Rulla hårt men försiktigt fram till den fria kanten. Fukta kanten med lite vatten och rulla ihop rullen. Du kan eventuellt lägga en small rand med wasabi i riset.
Sen är det bara att skära upp och avnjukta din egna sushi tillsammans med KIKOMANs soya :D
(funkar bra med all japansk soya)
(OBS! inte kinesisk)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar