fredag 12 augusti 2011

Fluffig och smakrik banankaka!

Igår testade jag och Willy ett nytt recept på banankaka och jag kan säga att det resulterade i en otroligt god, saftig och fluffig kaka :D 
Perfekt blev den!




Hemligheten var att skippa mjölken!                 Tror jag! haha :D 
Jag tänker att det var mjölken som på nåt sätt gjorde att kakan blev väldigt fast, "kladdig" och kraftig.


Båda kakorna är såklart väldigt väldigt goda fast på olika sätt :) och jag kan absolut rekommendera båda recepten!


Här är iallafall det receptet vi använde igår!


75 g smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
vaniljsocker och kanel i önskad mängd
3 väldigt mogna bananer


Sätt ugnen på 175°C
Smält smöret. 
Vispa ihop ägg och socker pösigt. 
Blanda ner mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel. 
Mosa bananerna och häll i smeten tillsammans med det smälta smöret.
 Smörj och bröa en form och häll i smeten. 
Grädda i ugnen i ca 40-45 min.


Klart!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar