I helgen fyllde min kära svärmor år och eftersom jag älskar att baka erbjöd jag mig att baka en tårta!
Chokladtårta blev önskemålet från födelsedagsbarnet och en chokladtårta blev det :)
En stor tårta med fyra "chokladbotten-lager" och alltså tre mellanlager med följande fyllningar:
➢ Vaniljkräm
➢ Mosade hallon med vaniljsocker
➢ Geishafluff *
Tårtan är spacklad med en god chokladsmörkräm och runt hela tårtan staplade jag "fingers" och drog sedan ett fint band runt för att hålla dom på plats!
(även om sidorna också spacklades så räcker inte
det till 100% för att dom inte ska börja trilla av)
Med samma smörkräm spritsade jag övre kanten för att få en finare övergång mellan fingrar och tårta ;)
* Geishafluff
Vispgrädde
Geishachoklad
Värm grädden i en kastrull (den får absolut inte börja koka) och smält chokladen i den varma grädden.
När chokladen är helt smält är det bara att låta geishagrädden svalna ordentligt innan
den vispas upp till en härlig smakrik grädde!
Rosen blev jag nog absolut nöjdast med!
Den är gjord på vit marsipan och när den var färdig penslade jag rosbladens inre del med utspädd röd hushållsfärg för att få ett djup i rosen så den skulle se mer äkta ut!
Detsamma med bladen fast med grön färg såklart!
Det blev riktigt lyckat och jag måste säga att jag blev kanon-nöjd!
Sjukt kul att göra rosor ju! :D
Tårtan blev väldigt uppskattad och otroligt saftig och god!
Skulle ni vilja ha receptet för att själva prova på
är det bara att hojta till :)
Ps. Jag såg många fina olika utseenden
på denna tårtan så jag kan inte påstå att
det är jag själv som hittat på det ;)
helt makalös! kicklar smaklökarna och saliven rinner till.. illa så tidigt på morgonen. chocklad fantasten signe hade varit i samma himmelrike
SvaraRadera