VANILJBULLAR!!!
Finns det nåt godare eller?
TYP INTE! :D
Med soft reggaemusik i högtalarna (Alpha Blondy, sjukt bra!) sätter jag igång!
(Använde ett recept till kanelbullar men bytte bara ut ingredienserna till fyllningen)
Måste säga att reggae nog är bland den bästa musiken ever! (Är ju uppvuxen med det så det är kanske inte konstigt att jag tycker så) men vem gillar inte det liksom?
Man berusas av dom härliga rytmerna och man blir lugn och harmonisk.. ibland kan man nästan tom känna sig hög på nåt sätt :P (inte för att jag vet hur det känns men jag kan tänka mig)
Kom på att jag missade en sak i receptet men är man grym så är man och då löser man det och det går bra ändå :P haha!
Här är receptet om ni skulle vilja pröva själva :)
(Bilden är inte min egen men mina såg typ ut som dessa)
(fast ganska mycket större!)
:P
Ingredienser:
DEG:
50 g jäst
150 g smör
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 dl socker
1 ägg
13 dl vetemjöl
FYLLNING:
Smör
Socker
Vaniljsocker (kanel)
TOPPING:
Pensla med ägg och strö över med pärlsocker
Smula ner jästen i en bunke.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken och värm till finnervarmt, ca 37°C
Häll degspadet över jästen och rör tills den är upplöst. Tillsätt salt, socker, ägg och det mesta av mjölet.
Arbeta degen smidig, när den släpper bunkens kanter är den färdig.
Låt degen jäsa övertäckt i ca 30-40 min. Stjälp upp degen på ett mjölat bord och arbeta in resten av mjölet tills den blir smidig.
Dela degen mitt itu och kavla ut varje del till en rektangulär platta. Bred på smör och strö sedan över socker och vaniljsocker (kanel) och rulla sedan samman degplattorna från långsidan.
Skär dom i ca 2 cm breda bitar och lägg upp på en plåt med bakplåtspapper (ev i muffinformar)
Låt bullarna jäsa under duk till dubbel storlek (ca 20-30 min)
Värm under tiden ugnen till 250°C
Pensla bullarna med det uppvispade ägget och strö sen över pälsockret.
Grädda mitt i ugnen tills som blir gyllenbruna, ca 8-10 min och
VOILÁ!!
Nybakta och underbart goda bullar som du kan bjuda alla på!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar