tisdag 21 juni 2011

Snickerskakor :)

Igår bakades det snickerskakor för första gången hemma hos mig :D och goda blev dom!!


Jag gjorde dom lite smalare vilket för det första gör att dom stelnar fortare (och det är ju bra!) och för det andra blir dom lite godare (tycker jag då) :D


Ingredienser, 1 plåt:
1 burk jordnötssmör (ca 350 g)
2 dl sirap
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
5-6 dl krossade cornflakes (eller 10 dl rice crispies)
200-250 gram blockchoklad

Gör så här:
1. Häll jordnötssmör, sirap och strösocker i en kastrull och värm ihop till en smet. 
Den ska inte koka och var noga med att smeten inte blir bränd.
2. Blanda vaniljsocker och krossade cornflakes (eller rice crispies) i en skål.
3. Blanda ner jordnötsblandningen i skålen och rör ihop allt till en jämn smet.
4. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper eller på en form. Smeten ska vara ca 2-2,5 cm tjock.
5. Smält blockchokladen i ett vattenbad eller i microvågsugnen och bred ut den över smeten.
6. Låt kakan stelna i kylen.
7. Ta ut kakan ur kylen och skär den i bitar.


och VARSÅGOD!! Sen är det bara att äta!

Tips:
Jag använde mörk blockchoklad vilket blev väldigt gott! Det kan lätt bli lite för sött om man tar ljus tycker jag, men smaken är som baken så välj själv :D
Och sen kan man även blanda i 1 dl kokos om man gillar det ;)





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar